Waarom verschillen de prijzen per hondenverzekering?

Posted by on nov 14, 2016 in mijn dieren | 0 comments

Waarom verschillen de prijzen per hondenverzekering?

Waarom verschillen de prijzen per hondenverzekering?

Wanneer je je hond wilt laten verzekeren is het logisch dat je dit niet direct bij de eerste beste hondenverzekering doet. Er zijn veel verschillende verzekeraars op de markt die een dierenverzekering aanbieden. Toch verschillen deze allemaal in prijs, de ene verzekeraar hanteert andere prijzen dan de andere verzekeringsmaatschappij.

Welke verzekering past bij mijn hond

Elke hond is anders, dat geldt ook voor verzekeringen. Elke hond heeft andere behoeftes. Er zijn rassen waarvan bekend is dat ze op bijvoorbeeld een bepaalde leeftijd een afwijking krijgen aan de bekken of heupen. Dit kan zorgen voor een flinke kostenpost wanneer je hond geopereerd moet worden. Daarom is het van groot belang dat wanneer jij een verzekering kiest voor je hond deze ook bij jouw hond past.

Wanneer je een verzekering kiest die bepaalde kosten niet dekt, kan dit zorgen voor vervelende situaties. Zorg daarom dat je verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Via Tinki.nl kun je via de verschillende filters aangeven wat jij belangrijk vindt, bekijk ze allemaal. Zo vind je altijd een verzekering die past bij jouw hond

Moet ik mijn hond wel of niet verzekeren ?

 

Wanneer je pas een hond hebt is deze vraag vast al een aantal keren door je hoofd geschoten. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een hondenverzekering en de nadelen? De vraag waarom wel of niet is dus ook niet zo gek. Wanneer je kiest voor een hondenverzekering betaal je daar een vast bedrag per maand voor en de kosten voor de meeste medische ingrepen worden hiermee deels of geheel gedekt. Let wel goed op dat bepaalde maatschappijen niet alles dekken.

Wanneer je je hond wilt laten steriliseren kan het zo zijn dat je bij verschillende verzekeringsmaatschappijen een aanvullende verzekering moet afsluiten. Dus let hier wel goed op, want dit kan zorgen voor vervelende situaties.

 

Voordelen van een hondenverzekering

 

Een groot voordeel aan het afsluiten van een hondenverzekering is natuurlijk de zekerheid die je hebt. Wanneer jouw hond iets overkomt is het fijn dat de kosten voor een eventuele ingreep worden gedekt.

Een ander bijkomend voordeel is dat je het bedrag niet in één keer hoeft op te hoesten. Niet iedereen heeft een spaarrekening die het toelaat om een dusdanig bedrag in één keer te kunnen betalen. Voor deze groep is een verzekering de ideale uitkomst. Zo kunnen ze hun hond alle zorg bieden die hij nodig heeft voor een vast bedrag per maand.

 

Nadelen van een hondenverzekering

 

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan een hondenverzekering. Wanneer je een verzekering afsluit betekend dit dat je maandelijks een vast bedrag moet betalen. Niet iedereen kan dit bedrag missen. Ook kan het zo zijn dat je hond te oud is om te verzekeren. Er zijn een aantal verzekeraars die honden boven een bepaalde leeftijd niet meer verzekeren door de gezondheidsrisico´s

 

Weeg altijd de voor- en nadelen tegen elkaar af en maak een keuze waar jij van denkt dat deze de beste is. Wanneer je twijfelt is het altijd verstandig om contact op te nemen met je dierenarts. Op deze manier kun je samen met je dierenarts kijken wat verstandig is.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *